Dinsdag 1 november 2022 | De Basiliek Veenendaal

Tijdens de Gehandicaptenzorg Fair zullen verschillende relevante & actuele thema’s worden behandeld.

Hieronder vindt u een overzicht van de sprekers die allemaal aanwezig zullen zijn. Klik op de naam van de spreker voor meer informatie.

Gemma Yocarini

Senior adviseur IVM

Meer informatie volgt.

Tanja van Bemmel

Trainer & coach teamsamenwerking @KWIEC

Mensen en hun gedrag vond ik altijd al interessant. Vroeger keek ik graag hoe andere kinderen speelde en je kunt me nu op een plein of ergens in de natuur neerzetten waar mensen langslopen en ik ben vermaakt. Ik koos voor de opleiding Toegepaste Psychologie en heb mij ontwikkeld in het trainerschap en coaching. Mijn eigenwijsheid en eeuwige wens om het beter te doen, hebben ertoe geleid dat ik een eigen bedrijf ben gestart. Ik begeleid teams in de zorg en het onderwijs tot effectief samenwerkende groepen, binnen Hogeschool Utrecht train ik post-docs in hun leiderschap en ik coach bouwvakkers en vrachtwagenchauffeurs in hun persoonlijke ontwikkeling. Vrijwel al mijn begeleiding begint met het ontdekken wat je wilt. Want als je weet wat je wilt, kun je keuzes maken die bij jou passen.

Annemiek Grijpma

GZ Psycholoog en orthopedagoog

Ervaren GZ Psycholoog en Orthopedagoog in de zorg voor mensen met (Z)EVMB. Veel ervaring in `t werken met en `t trainen van teams in complexe zorgsituaties. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik een ‘natuurtalent ‘aan `t werk zie; zorgverleners die in staat zijn om, zonder energieverlies, met hoofd, hart en handen in het hier en nu te zijn en zo in staat zijn om oprecht contact te maken met de mensen waar ze zorg voor dragen, Graag zie ik dat zorgverleners goed voor zichzelf zorgen. Want als je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor een ander zorgen. Door middel van het geven van hartcoherentietrainingen stimuleer ik zorgverleners meer vanuit hun hart te werken.

Fabriek 69

Trainers, pedagogen en seksuologen

De workshops zullen gegeven worden door ervaren trainers, pedagogen en seksuologen (Judith van Duivenboden-Kreijne, Kirsten Regtop, Christel van der Horst en Jeroen Hindriks) binnen Fabriek69. Zij hebben veel ervaring met de onderwerpen seksualiteit, seksuele voorlichting, kindermishandeling, huiselijk- en seksueel geweld binnen de ouderen-, verpleeg- en gehandicaptenzorg.

Pouwel van de Siepkamp

trainer/consulent Gentle Teaching

Begonnen met werken in de gehandicaptenzorg in 1969. 16 jaar afdelingshoofd op een afdeling voor mensen met zeer moeilijk begeleidbaar gedrag. Vervolgens 20 jaar actief als interim manager in de langdurige zorg (gehandicaptenzorg en ouderenzorg). Opleidingsachtergrond HBO orthopedagogiek en managementopleidingen. Sinds 1992 trainer/consulent Gentle Teaching in Nederland en enkele Derde Wereld landen. Vader van twee zonen met een verstandelijke beperking en vanuit die invalshoek sinds 1995 actief in de landelijke belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking.

Chiel Egberts

Orthopedagoog

Ik werk vanaf 1980 als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In 1997 ben ik voor het eerst de driehoek gaan tekenen. Mijn eerste boek over de driehoek (Ouders op hún plek) verscheen in 2007. Sinds 2012 werk ik voor mezelf en vanaf 2016 doe ik dat samen met mijn zoon Sjoerd als maatschap Drienamiek.

Inmiddels heb ik 5 boeken over de driehoek geschreven. Het laatste boek (Jij bent een topper! Driehoekskunde uitgelegd aan cliënten) wordt vooral door begeleiders gewaardeerd. Sinds september bieden we ook een opname van een presentatie over Driehoekskunde aan die bedoeld is om binnen teams te bespreken.

Marjet Karssenberg

Ambassadeur BRUS, lid JMZ Pro Klankbordgroep

Sinds 2018 streef ik naar meer bewustwording en aandacht voor jonge mantelzorgers en brussen. Zelf heb ik een broertje met het syndroom van Down. Ik ben actief bij de JMZ Pro Klankbordgroep. Daarnaast ben ik ambassadeur van BRUS. Mijn kennis vanuit de studie bestuurskunde, hier ben ik nog mee bezig, neem ik mee in mijn vrijwilligerswerk.

Koray Tibukoglu

Brus, lid JMZ Pro Klankbordgroep

Als sinds mijn tiende weet ik wat een rol van een brus inhoudt. Daarnaast ben ik onderhand bezig met afstuderen als sociaal werker. Hierdoor weet ik zowel als persoon als professioneel te verplaatsen in een positie, die een brus helpt groeien- en sterk te houden. Ook ben ik lid van de JMZ Pro Klankbordgroep. Mijn streven is om bewustzijn te creëren bij én een brug te bouwen voor niet-Westerse jonge mantelzorgers en brussen.

En nog veel meer!